Και μετά την Πρωτοχρονιά που έπεσε Παρασκευή, δηλαδή όσο καλύτερα γινόταν για τους εργαζομένους, και τα Φώτα που τα γιορτάσαμε Τετάρτη, πάμε να δούμε τις υπόλοιπες επίσημες αργίες του 2021. Αυτές μάλλον θα δημιουργήσουν ανάμικτα συναισθήματα στους εργαζομένους, αφού μάλλον είναι βολικές με κάποιες όμως χαρακτηριστικές εξαιρέσεις.

Το Πάσχα του 2021 πέφτει αργά, στις 2 Μαϊου, οπότε την Καθαρή Δευτέρα θα τη γιορτάσουμε στις 15 Μαρτίου. Η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου για μια μέρα θα ήταν ιδανικά, αφού είναι Πέμπτη, αλλά φαντάζομαι την εικόνα σε δημόσιες υπηρεσίες την Παρασκευή 26 Μαρτίου… Μεγάλη Παρασκευή έχουμε στις 30 Απριλίου, η Πρωτομαγιά είναι το Μεγάλο Σάββατο (επομένως λογικά θα μεταφερθεί) και η δεύτερη μέρα του Πάσχα πέφτει 3 Μαϊου.

Επειδή το Πάσχα είναι αργά, πίσω πηγαίνει και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, δηλαδή στις 19, 20 και 21 Ιουνίου. Η επόμενη αργία είναι ο Δεκαπενταύγουστος, που όμως φέτος είναι Κυριακή. Και ύστερα πηγαίνουμε στην 28 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη και φθάνουμε στα Χριστούγεννα του 2021, οπότε η 25η Δεκεμβρίου πέφτει Σάββατο (όπως και η Πρωτοχρονιά του 2022), ενώ η 26η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή, τις χειρότερες μέρες για έναν εργαζόμενο. Που σημαίνει ότι το τέλος του 2021 θα μας τα… χαλάσει. Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουμε νικήσει την πανδημία, να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί υγιείς!

ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ