Πωλείται σειρά 20 αμεταχείριστων (sic) βιβλίων στην τιμή των 115 ευρώ, δηλαδή περίπου έξι ευρώ το βιβλίο. Οπως παρατηρούμε όμως τα-πράγματι σημαντικά-έργα ελλήνων πεζογράφων έχουν κυκλοφορήσει μαζί με το κυριακάτικο «Βήμα». Επομένως μια λογική τιμή θα ήταν από δύο μέχρι τέσσερα ευρώ.

Σε μια παραπλήσια περίπτωση, πωλείται ταξιδιωτικός οδηγός από το Μεξικό στην υπερβολική τιμή των 12 ευρώ. Μπορεί να φαίνεται στο εξώφυλλο η τιμή του βιβλιοπωλείου που γράφει 22 ευρώ, αλλά η εν λόγω σειρά δόθηκε δωρεάν μαζί με την κυριακάτικη «Καθημερινή», οπότε αυτομάτως η τιμή της έπεσε κατακόρυφα (και πωλούνται παντού στο διαδίκτυο).

Μια παλιά βιβλιοθήκη και ένα αντίστοιχο γραφείο πωλούνται (ως αντίκες) στην υψηλή τιμή των 1100 ευρώ. Το ότι κάτι είναι παλιό δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι και αντίκα και δίνεται σε υπερβολική τιμή…

Ενα σύνθετο πάλι πωλείται στην τιμή των 170 ευρώ. Ο πωλητής όμως μας πληροφορεί ότι η τιμή κατέβηκε από τα 285 στα 170, δηλαδή οι τιμές είναι ευκαιριακές και αποδεικνύεται άγνοια του πωλητή σχετικά με αυτό που πουλάει (όσο πιάσει…).

Την ίδια περίπτωση συναντούμε και σε άλλη αγγελία: Εκεί ο πωλητής πουλάει έπιπλα σαλονιού από 450 στην τιμή των 250 ευρώ. Το να πέφτεις περίπου στη μισή τιμή δείχνει πως έχεις ανάγκη να πουλήσεις, οπότε κάποιος «πονηρός» αγοραστής μπορεί να βρεθεί και να σου ζητήσει τα έπιπλα ακόμη πιο κάτω.

Ενα παλιό βιβλίο του 1918 έχει δημοσιευτεί προς πώληση σε ιστοσελίδα αγγελιών. Ομως, απουσιάζει κάτι βασικό: η τιμή του! Για μια ακόμα φορά οδηγούμαστε στη σκέψη ότι ο πωλητής δεν ξέρει την αξία του προϊόντος που πουλάει.

Πωλείται η εγκυκλοπαίδεια «Υγεία» στην υπερβολική τιμή των 60 ευρώ. Τα έχουμε ξαναπεί για τις εγκυκλοπαίδειες και τη χαμένη τους αξία. Η συγκεκριμένη μάλιστα είναι τόσο συνηθισμένη που τη βρίσκουμε με λίγο ψάξιμο στα δέκα ευρώ…

Για πολλούς πωλητές που αναφέρονται σε τιμές παλαιοβιβλιοπωλείου για να δικαιολογήσουν κάποια εξωφρενική τιμή πρέπει να διευκρινιστεί πως και πολλά παλαιοβιβλιοπωλεία φαίνεται (από τις αδιανόητες τιμές τους) να ζουν σε άλλη χώρα ή και σε άλλον πλανήτη!

Πωλείται ρολόι κουρδιστό επιτραπέζιο (που δεν λειτουργεί!!!) στην απίστευτη τιμή των 44 ευρώ. Τώρα γιατί 44 και όχι π.χ. 45 θα παραμείνει για καιρό μυστήριο…

Και κλείνουμε με τα… αγαπημένα μας κεντήματα σε καδράκια: Αυτή τη φορά εντοπίσαμε ένα στη… χαμηλή τιμή των 80 (!) ευρώ. Πραγματική ευκαιρία!