Πωλείται βιτρίνα με σκελετό αλουμινίου στην τιμή των 600 ευρώ. Οπως παρατηρούμε, η βιτρίνα μοιάζει με παλιό… τηλεφωνικό θάλαμο και δεν έχει δημιουργικά στοιχεία όπως γίνεται με ξύλινες, αντίκες παλιότερες. Οπωσδήποτε υπερβολική η τιμή της.

Πωλούνται δώδεκα βιβλία αγγλικών στην τιμή των 15 ευρώ. Ως εδώ όλα καλά. Αλλά στην αγγελία έχει σβηστεί μια προηγούμενη τιμή της τάξης των 50 ευρώ. Εχουμε πει πως δείχνει ότι θέλουμε να ξεφορτωθούμε το γρηγορότερο το προϊόν που πουλάμε με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πώλησή του (δηλαδή όσο-όσο). Αυτό συμφέρει σε κάθε περίπτωση τον αγοραστή και δείχνει ότι έχουμε άγνοια για την τιμή του πράγματος που πουλάμε.

Πωλείται πίνακας του Ακεστορίδη στην τιμή των 120 ευρώ. Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τα έργα του συγκεκριμένου ζωγράφου πόσο… πιάνουν. Το πρόβλημα είναι η άθλια κατάσταση του πίνακα που δεν φέρει κορνίζα και έχει… σκισίματα, τρύπες και μπαλώματα, τα οποία καθιστούν τον πίνακα ουσιαστικά άνευ αξίας.

Πωλούνται δύο βιβλία του Μάκη Δελαπόρτα για τον Κωνσταντάρα και τη Βουγιουκλάκη. Σίγουρα ο Δελαπόρτας γνωρίζει τα πάντα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων ηθοποιών αλλά η τιμή 50 ευρώ το ένα κρίνεται αρκετά υψηλή, για δυο βιβλία που στο κάτω-κάτω δεν είναι και πολυσέλιδα.

Μια ντουλάπα «συλλεκτική» όπως αναφέρει η αγγελία πωλείται στην υπερβολική τιμή των 500 ευρώ. Η ντουλάπα είναι ξεχαρβαλωμένη, με τις πόρτες να… κρέμονται σχεδόν, ενώ πρόκειται για ένα συνηθισμένο έπιπλο που συναντάς σε πάρα πολλά σπίτια σήμερα. Τότε πόσο θα πουληθεί ένα έπιπλο καρυδιά με περίτεχνα σχέδια;

Πωλούνται… σελίδες εφημερίδας κολλημένες πάνω σε χαρτόνι (!) στην τιμή των 50 ευρώ. Αυτό βλέπεις στη βιτρίνα και είναι μάλλον απωθητικό. Αν ανοίξεις την αγγελία θα δεις ότι μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται και δύο αθλητικά βιβλία σε καλή κατάσταση. Εδώ προσέξαμε τα εξής: φωτό από ένα γεγονός σε χαρτόνι αξία μηδαμινή. Είναι διάφορα κομμάτια από σελίδες εφημερίδων, ένα κολάζ. Στην αγγελία αντί να δούμε τα βιβλία που έχουν όντως κάποια αξία βλέπουμε το κολάζ. Επίσης, η ανορθογραφία βγάζει μάτια και καλό είναι αν δεν γνωρίζουμε καλά ελληνικά να τη φτιάξει κάποιος άλλος. Στην πώληση μετράνε όλα…

Μαχαιροπήρουνα επάργυρα, 304 κομμάτια, «σετ Arthur Price of England» στην τιμή των 8000 ευρώ. Μπορεί όντως η συγκεκριμένη μάρκα να είναι πανάκριβη. Αλλά πείτε μου ποιος θα δώσει σήμερα 8000 ευρώ για μαχαιροπήρουνα και μάλιστα επάργυρα; Επίσης, στην αγγελία αναφέρεται ότι τα μισά κάνουν 4000 ευρώ, μια ιδιαίτερα αδιάφορη πληροφορία αφού δεν περιλαμβάνει κάποια ξεχωριστή προσφορά.

Πωλείται η «Νέα Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια» του Χάρη Πάτση στην τιμή των 250 ευρώ. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους λογικό το ποσό που ζητείται από τον πωλητή αλλά υπάρχουν, όπως διευκρινίζεται, οι 32 από τους 36 τόμους της σειράς που αυτομάτως ρίχνουν την τιμή στα τάρταρα. Επίσης, αναφέρεται ως σπάνια έκδοση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει-έχουμε δει παρόμοιες αγγελίες στο παρελθόν.

Πωλείται η εγκυκλοπαίδεια «Νέα Δομή» (35 τόμοι) στην τιμή των 150 ευρώ. Δεν φαίνεται εξωφρενική η τιμή αλλά το γεγονός ότι είναι του 1996 δεν προσφέρει τίποτα στην αξία της και καλύτερα να μην αναφερόταν. Επίσης, πρόκειται για μια συνηθισμένη εγκυκλοπαίδεια, οπότε τρεις δεκαετίες πριν θα μπορούσε να πωληθεί τόσο. Θα προτείναμε στον πωλητή τα 100 ευρώ και πάλι δύσκολα θα πουλήσει…

Πωλούνται 1600 dvd στην τιμή των 230 ευρώ. Η τιμή θα ήταν ιδιαιτέρως δελεαστική αν η αγγελία δημοσιευόταν την εποχή που ανθούσαν τα video-club. Σήμερα είναι υπερβολική και το γεγονός ότι προέρχονται από κλείσιμο καταστήματος μάλλον δεν βοηθάει στην πώλησή τους.