Σε διαδικτυακή ομάδα αγοραπωλησιών στο facebook πωλείται ένα απλό τρέιλερ (από εκείνα που κουβαλάμε τους μεζέδες και τα ποτά), χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο στην εξωφρενική τιμή των 300 ευρώ! Ο πωλητής μάς πληροφορεί πως πρόκειται για ξύλο καρυδιάς αλλά και πάλι το ζητούμενο ποσό είναι αδικαιολόγητο.

Συνεχίζεται στο facebook η προσπάθεια πωλητή με δεκάδες πίνακες ως επί το πλείστον παντελώς αγνώστων ζωγράφων σε τιμές που κυμαίνονται από 150 μέχρι 400 ευρώ. Πολλοί πίνακες δεν έχουν καν κορνίζα, άλλοι παρουσιάζουν φθορές από την πολυκαιρία και γενικότερα δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα χρήματα, όταν άλλοι πωλητές δίνουν καλύτερους πίνακες στις μισές-ίσως και λιγότερο-τιμές…

Πωλείται vintage γραφομηχανή (έτσι μας πληροφορεί ο πωλητής) στην τιμή των 70 ευρώ. Η τιμή κατ’ αρχάς μοιάζει λογική, αλλά εδώ παρατηρούμε ένα συνηθισμένο λάθος στις πωλήσεις: ως αρχική τιμή παρουσιάζονται τα 200 ευρώ, κάτι που δείχνει τελικά άγνοια της αξίας από τον ίδιο τον πωλητή που βάζει στην τύχη μια τιμή και όσο πιάσει.

Και φυσικά ούτε αυτή τη φορά θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα κλασικά καδράκια με τα κεντήματα και τη μηδαμινή αξία. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος πωλητής τα δίνει 8 ευρώ το ένα…

Σε άλλο διαδικτυακό ιστότοπο πωλητής δίνει μια λίρα του 1983 στην τιμή των 200 ευρώ. Δεν το έχουμε ψάξει πολύ με τα ξένα νομίσματα αλλά δεν φαίνεται αυτή η λίρα να έχει κάτι το ιδιαίτερο που να της προσδίδει τέτοια αξία.

Πωλούνται με διαπραγμάτευση πέντε νομίσματα, τα κλασικά πριν το ευρώ εικοσάρικο και πενηντάρικο με τον Περικλή και τον Σόλωνα. Συλλεκτική αξία μηδενική.

Αλλος πωλητής βγάζει πέντε πεντάδραχμα του 1930 σε διαπραγμάτευση. Εάν είναι κοπής του Λονδίνου μπορεί η τιμή τους να ανέβει σε 20 ευρώ το ένα.

Το γνωστό δεκαχίλιαρο χαρτονόμισμα με τον Παπανικολάου του 1995 τίθεται επίσης σε διαπραγμάτευση. Οπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν μόνο ακυκλοφόρητα τέτοια νομίσματα έχουν κάποια αξία. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση συλλεκτικό.

Βρήκαμε άλλα δυο νομίσματα των δύο δραχμών του 1967 με την κεφαλή του Κωνσταντίνου στην τιμή των 20 ευρώ. Φαίνονται φθηνά αλλά θα σας στεναχωρήσουμε: δεν αξίζουν ούτε τόσο, δεν υπάρχει συλλεκτική αξία.

Πωλείται η εγκυκλοπαίδεια «Δομή», η πιο συνηθισμένη εγκυκλοπαίδεια που θα βρούμε σε κάθε ελληνικό σπίτι στην-τουλάχιστον-υπερβολική τιμή των 140 ευρώ. Στον ίδιο ιστότοπο η ίδια εγκυκλοπαίδεια από άλλον πωλητή δίνεται 20 (!) ευρώ, ενώ υπάρχει και με 30…