Επρόκειτο για μια ανείπωτη τραγωδία, αφού η διασκέδαση που ακολούθησε τον γάμο των δύο ευτυχισμένων Ισραηλινών εξελίχθηκε στην απόλυτη καταστροφή. Να πως κατέγραψε το BBC το γεγονός:

«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε ένα πάρτι γάμου στην Ιερουσαλήμ μετά την κατάρρευση της πίστας.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν προσκολλημένοι στις γωνίες τής αίθουσας γάμου των Βερσαλλιών, όταν ο τρίτος όροφος ξαφνικά υποχώρησε περίπου στις 22.45 τοπική ώρα και έπεσε κάτω από δύο ορόφους χαμηλότερα. Υπήρχαν σχεδόν 700 επισκέπτες στο κτήριο, το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Talpiot της Ιερουσαλήμ. Πολλοί έμειναν παγιδευμένοι στα ερείπια που άφησαν μια κενή τρύπα στο κέντρο του κτηρίου.

Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 250 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά οι διασώστες λένε ότι υπάρχουν σημάδια ζωής κάτω από τα συντρίμμια. Μια ειδική μονάδα διάσωσης του Ισραήλ βρίσκεται στο σημείο.

Ο πατέρας του γαμπρού, Σιών Ντρορ, είπε: «Χορεύαμε και ξαφνικά κατέρρευσαν τρεις όροφοι. Η οικογένειά μου είναι μια χαρά, ευχαριστώ τον Θεό». Η νύφη, η Κέρεν Ντρορ, που στεκόταν με τον γαμπρό στο κέντρο ενός κύκλου χορευτών έπεσε μαζί του όταν κατέρρευσε το πάτωμα. Αναφέρεται ότι έχει τραυματισμούς στο κεφάλι και τα άκρα της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Ενας προσκεκλημένος του γάμου, ο Efraim Rino είπε στο Ισραήλ Radio: «Άρπαξα τον γιο μου καθώς κατέρρευσε το πάτωμα. Έπεσα από τον ένα όροφο και μετά ο επόμενος όροφος κατέρρευσε. Και ο επόμενος. Και προσπαθούσα να κρατώ το χέρι του γιου μου, δέκα ετών, όλη την ώρα. Κάτσαμε κάτω. Ήμασταν στα ερείπια. Έπρεπε να απομακρυνθούμε. “Οι άνθρωποι πετούσαν στον αέρα, η ορχήστρα, τα ηχεία, όλα έπεσαν».

Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Ehud Olmert έχει ήδη επισκεφθεί τη σκηνή και έχει απορρίψει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Υπάρχουν ορισμένες αναφορές ότι η αίθουσα δεξιώσεων των Βερσαλλιών χτίστηκε χρησιμοποιώντας μια φτηνή μέθοδο κατασκευής, γνωστή ως Pal-Kal, η οποία είχε απαγορευτεί πριν από πέντε χρόνια. Ενας ακροατής στο ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ είπε ότι είχε διοργανώσει έναν γάμο στην αίθουσα πριν από μια εβδομάδα και ανησυχούσε για την κατάσταση του δαπέδου της αίθουσας χορού.

Η τελική αναφορά

Ο τελικός αριθμός των νεκρών ήταν 23. Δέκα άτομα συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών της αίθουσας, τον μηχανικό που εφηύρε τη μέθοδο Pal-Kal φθηνής και ελαφριάς κατασκευής οροφής και εργολάβους και κατασκευαστές που ασχολούνταν με τις πρόσφατες ανακαινίσεις. Παραγγέλθηκε ένας άμεσος έλεγχος ασφαλείας όλων των κτηρίων που χρησιμοποιούν το Pal-Kal. Ωστόσο, υπήρχαν αναφορές ότι οι έλεγχοι δεν πραγματοποιήθηκαν διεξοδικά και τους πρώτους έξι μήνες μετά την καταστροφή μόνο ένα κτίριο, το Λεβ Χαγκίβα, ήταν εν μέρει κλειστό.

Επτά εβδομάδες μετά την κατάρρευση της αίθουσας συμποσίων, οι οικογένειες των θυμάτων κέρδισαν το δικαίωμα η τραγωδία να κηρυχθεί εθνική καταστροφή, ώστε να δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος.