Το γνωστότερο και πλέον συζητημένο πείραμα αντιβαρύτητας ήταν το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Σε αυτό το πείραμα που έγινε υπό την αιγίδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στα 1943, ένα ολόκληρο πλοίο, το αντιτορπιλικό «USS ELDRIDGE» «ταξίδεψε» στον χωροχρόνο, μαζί με το πλήρωμά του, «βομβαρδισμένο» από πανίσχυρες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις.

Πολλοί αμφισβητούν το αν έγινε ή όχι ένα τέτοιο πείραμα, οι εξελίξεις όμως στον τομέα των θεωριών ενοποιημένου πεδίου (της ενοποίησης δηλαδή της ηλεκτρομαγνητικής, της βαρυτικής, της ασθενούς πυρηνικής και της ισχυρής πυρηνικής δύναμης), καθιστούν ένα τέτοιο πείραμα όλο και πιο εφικτό.

Ας περάσουμε όμως στην Ελλάδα. Ποια η σχέση της με τέτοια πειράματα;

Κατ’ αρχήν τo «USS ELDRIDGE» μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το 1951 και του δόθηκε το όνομα «Α/Τ Λέων». Το «Λέων» όμως δόθηκε μαζί με άλλα τρία πλοία, όμοια μ’ αυτό, τα αντιτορπιλικά «Αετός», «Ιέραξ» και «Πάνθηρ». Λόγω του ότι στο «Αετός» συμβαίνουν σποραδικά ανεξήγητα μικροπροβλήματα στις επικοινωνίες του, μερικοί πιστεύουν ότι το «ELDRIDGE» είναι το «Αετός» και ότι οι Αμερικανοί άλλαξαν τα ονόματα των πλοίων, για να χαθούν τα ίχνη του πραγματικού «USS ELDRIDGE». Πάντως, όποιο από τα τέσσερα πλοία και να είναι το «ELDRIDGE», αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οπως είναι γνωστό και αναφέρεται σε πολλά άρθρα, η Πεντέλη παρουσιάζει πιθανά μια βαρυτική ανωμαλία. Κοντά όμως στην Πεντέλη, βρίσκεται η αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και χαρακτηρίζεται σαν NAVCOMSTA (σταθμός ναυτικής επικοινωνίας), αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει και για άλλες δραστηριότητες. Μάλιστα, παράλληλα με την έναρξη των έργων στη σπηλιά του Νταβέλη, το 1977, άρχισαν στη βάση της Νέας Μάκρης μεγάλα τεχνικά έργα υποδομής. Τα έργα ήσαν υπόγεια (τούνελ, υπόγειες αίθουσες) και ο καινούργιος εξοπλισμός ήταν νέα συστήματα, σταλμένα κατ’ ευθείαν από τις ΗΠΑ, άγνωστης μέχρι σήμερα χρήσης.

Ισως μια απάντηση στη χρήση αυτών των συστημάτων, μας δώσει μια είδηση που δημοσιεύθηκε στις 21/7/1979, και ανέφερε μια τρομακτική δόνηση που αναστάτωσε τους κατοίκους των Σπάτων, του Πόρτο Ράφτη και των Μεσογείων, και η οποία δεν ήταν σεισμική δόνηση.

Ομως, μια παρόμοια δόνηση συνέβη στις 3/1/1980, στην περιοχή της Μεσσαράς στην Κρήτη, όπου σημειώνονταν καθημερινά, γύρω στις επτά η ώρα το βράδυ, περίεργες δονήσεις, οι οποίες περιβλήθηκαν γενικά από μεγάλη μυστικότητα.

Υπάρχουν όμως και άλλα κοινά στοιχεία μεταξύ της Κρήτης και της Νέας Μάκρης και της Πεντέλης. Οπως είχε γίνει γνωστό από πυρηνικό επιστήμονα του «Δημοκρίτου», το 1969 εντοπίστηκαν «περίεργες μαγνητικές δίνες», στην Πεντέλη. Δέκα χρόνια αργότερα, «μαγνητικές και βαρυτικές ανωμαλίες» εντοπίστηκαν στην Κρήτη, και μάλιστα κοντά στην αμερικανική βάση των Γουρνών (στο Ηράκλειο). Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία ότι, εκείνη την εποχή, η βάση αυτή ζήτησε την ίδια παροχή ενέργειας, με όση χρειαζόταν ολόκληρη η πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους «Τάιμς» ττης Νέας Υόρκης, η βάση αυτή είναι μία τεράστια υπόγεια πόλη, με μέρη απροσπέλαστα ακόμη και για τον έλληνα διοικητή της, και θεωρείται η σημαντικότερη στη Μεσόγειο.

Αυτές οι βάσεις που αναφέρθηκαν, υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Τι σχέση έχει όμως το Πολεμικό Ναυτικό με τα πειράματα αντιβαρύτητας (εκτός, βέβαια, από το πείραμα της Φιλαδέλφειας;).

Η Αντι Κεντ Τόμας Τζέφρι, αναφέρει ότι: «Πριν λίγα χρόνια το γνωστό από την υπόθεση Τζέσαπ (πείραμα της Φιλαδέλφειας), Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, είχε χρηματοδοτήσει μία έρευνα του έλληνα γεωφυσικού Τζον Καριστόιου, πάνω στα προβλήματα της βαρύτητας.

Αν πάντως γίνονται πειράματα αντιβαρύτητας, είναι λογικό να γίνονται σε περιοχές όπου η ίδια η φύση παρουσιάζει φαινόμενα βαρυτικών ανωμαλιών. Πού ξέρουμε; Ισως τα πειράματα που γίνονται στην Ελλάδα να είναι πιο ενδιαφέροντα, από ό,τι φανταζόμαστε.

(Πηγή: Εγκυκλ. ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, Εκδ. Ωρίων)