• 6 μέτρια, χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • Ενάμιση κουτ. σούπας ζελατίνα σε σκόνη
  • Ενάμιση φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • Λίγα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζ, τσαγιού σαντιγί έτοιμη

Ανοίγετε τα πορτοκάλια από το κοτσάνι και αφαιρείτε προσεκτικά τον καρπό, ώστε να μη σπάσει η φλούδα. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβετε δοντάκια στο πάνω μέρος της φλούδας. Στύβετε τον καρπό και μετράτε ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού χυμό. Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές σούπας νερό κρύο και την αφήνετε 5 λεπτά. Ζεσταίνετε λίγο τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε τη ζελατίνα. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνετε τι μίγμα στο ψυγείο ώσπου να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί, ανακατεύετε ελαφρά και γεμίζετε τα πορτοκάλια. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ. Βάζετε τα πορτοκάλια στο ψυγείο ώσπου να τα σερβίρετε.