• 3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού κακάο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλές σούπας κοφτές ζελατίνα σε σκόνη
  • 250 γραμμάρια σαντιγί έτοιμη
  • Βανίλια, ελάχιστο αλάτι
  • ½ φλυτζάνι τριμμένη σοκολάτα (υγείας ή γάλακτος)

Αναμιγνύετε το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη, τη ζελατίνα και το αλάτι. Ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά ώσπου να αρχίσει να βράζει. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, προσθέτετε τη βανίλια και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Όταν πήξει ελαφρά, προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε. Βάζετε την πουτίνγκα σε φόρμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο. Όταν πήξει καλά, ξεκολλάτε τις άκρες με μαχαιράκι, βυθίζετε τη φόρμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα.