Στις 24 Οκτωβρίου 1901, μια 63χρονη δασκάλα, η Αννι Εντσον Τέιλορ, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που κάνει με επιτυχία τη βουτιά στους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε βαρέλι.

Αφού ο σύζυγός της πέθανε στον εμφύλιο πόλεμο, η γεννημένη στη Νέα Υόρκη Τέιλορ μετακόμισε σε όλες τις ΗΠΑ πριν εγκατασταθεί στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν γύρω στο 1898. Τον Ιούλιο του 1901, διαβάζοντας ένα άρθρο για την Παναμερικανική Εκθεση στο Μπάφαλο, έμαθε για την αυξανόμενη δημοτικότητα των δύο τεράστιων καταρρακτών που βρίσκονταν στα σύνορα της πολιτείας της Νέας Υόρκης με τον Καναδά. Εχοντας έλλειψη μετρητών και αναζητώντας φήμη, η Τέιλορ σκέφτηκε το τέλειο κόλπο για να τραβήξει την προσοχή: Θα περνούσε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι.

Η Τέιλορ δεν ήταν το πρώτο άτομο που επιχείρησε να βουτήξει στους διάσημους καταρράκτες. Τον Οκτώβριο του 1829, ο Sam Patch, γνωστός ως Yankee Leaper, επέζησε πηδώντας από τους 175 μέτρων καταρράκτες Horseshoe Falls του ποταμού Νιαγάρα, στην καναδική πλευρά των συνόρων. Περισσότερα από 70 χρόνια αργότερα, η Τέιλορ επέλεξε να κάνει τη βόλτα στα γενέθλιά της, στις 24 Οκτωβρίου. (Ισχυρίστηκε ότι ήταν 40 ετών, αλλά τα γενεαλογικά αρχεία έδειξαν αργότερα ότι ήταν 63 ετών). Με τη βοήθεια δύο βοηθών, η Τέιλορ έδεσε τον εαυτό της σε μια δερμάτινη ιμάντα μέσα σε ένα προσαρμοσμένο ξύλινο βαρέλι τουρσί ύψους πέντε ποδιών και διαμέτρου τριών ποδιών. Με τα μαξιλάρια να επενδύουν το βαρέλι για να ανακόψουν την πτώση της, η Τέιλορ ρυμουλκήθηκε από μια μικρή βάρκα στη μέση του ποταμού Νιαγάρα που κυλούσε γρήγορα και απελευθερώθηκε.

Χτυπημένη βίαια από τη μια πλευρά στην άλλη από τα ορμητικά ρεύματα και στη συνέχεια προωθημένη πάνω από την άκρη των καταρρακτών Horseshoe Falls, η Taylor έφτασε στην ακτή ζωντανή, αν και λίγο ταλαιπωρημένη, περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού της. Μετά από μια σύντομη καταιγίδα φωτογραφιών και ομιλιών, η φήμη της Τέιλορ μειώθηκε και δεν κατάφερε να κάνει την περιουσία που ήλπιζε. Ωστόσο, ενέπνευσε έναν αριθμό αντιγράφων της. Μεταξύ του 1901 και του 1995, 15 άνθρωποι πέρασαν από τους καταρράκτες- 10 από αυτούς επέζησαν. Μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Jesse Sharp, ο οποίος έκανε τη βουτιά με καγιάκ το 1990, και ο Robert Overcracker, ο οποίος χρησιμοποίησε τζετ σκι το 1995. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο, το πέρασμα από τους καταρράκτες του Νιαγάρα είναι παράνομο και οι επιζώντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες και αυστηρά πρόστιμα εκατέρωθεν των συνόρων.