• 500 γρ, κιμάς ανάμικτος
  • (μοσχάρι και χοιρινό)
  • 1 φλυτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζ. τσαγιού σκληρά τυριά τριμμένα
  • (κεφαλοτύρι, φέτα, ρεγκάτο κ.λ.π.)
  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 4 λεπτά καρότα βρασμένα
  • ½ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Αναμιγνύετε τον κιμά με τη φρυγανιά, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να γίνει η ζύμη μαλακή. Ζυμώνετε καλά το μίγμα. Λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνετε μέσα τη ζύμη.Βάζετε κατά μήκος τα καθαρισμένα αβγά και τα καρότα και τα τυλίγετε έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα ρολό. Παίρνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα (ειδική για ψήσιμο) και τυλίγετε το ρολό σφιχτά για να κρατήσει το σχήμα του. Ρίχνετε μισό φλυτζάνι νερό στο πυρέξ και ψήνετε το ρολό σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου μία ώρα. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ενδιαμέσως, αν χρειαστεί. Όταν ψηθεί, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και σερβίρετε το ρολό ζεστό, γαρνίροντας με λαχανικά της αρεσκείας σας.