• 1 κιλό σφυρίδα σε φέτες
  • 120 γραμμ. Ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζ. του καφέ λευκό κρασί
  • μεγάλες, ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε το ψάρι και τοποθετούμε τις φέτες, σε πυρίμαχο σκεύος, χωρίς να σκεπάζουν η μία την άλλη. Ραντίζουμε με το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις περνάμε από τον τρίφτη (ή από μίξερ) και βράζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό με το μισό λάδι, το κρασί, τον μαϊντανό και το σκόρδο, για 10 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τις φέτες του ψαριού με τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε τα ψάρια σε φούρνο προθερμασμένον στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 40 λεπτά περίπου.

Το ψάρι α λα σπετσιώτα τρώγεται ζεστό και κρύο.