# Ενα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα, λόγω του φόβου της αποτυχίας. Η αποτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι. Συχνά οι χαμένοι είναι αυτοί που μας μαθαίνουν περισσότερα για τη νίκη, από τους νικητές. Τα λάθη μας πάντα μας δίνουν ευκαιρίες να μαθαίνουμε και να αναπτυχθούμε.

# Η μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο. Σε 30 χρόνια από τώρα, πιθανότατα δεν θα θυμάσαι ποια κεφάλαια έκανες στα μαθήματα της Φυσικής. Θα θυμάσαι μόνο ό,τι μαθαίνεις στην πορεία. Τα μαθήματα ζωής θα μείνουν για πάντα μαζί σου. Η αληθινή εκπαίδευση ξεκινά από μέσα σου.

# Είμαι αρκετά καλλιτέχνης για να μπορώ να ζωγραφίζω ελεύθερα στη φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο. Οταν αναλογιστείς πόσο μακριά, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε φτάσει από την προϊστορική εποχή των σπηλαίων στις τρομερές τεχνολογικές εξελίξεις, θα αισθανθείς τη δύναμη της φαντασίας. Αυτό που έχουμε σήμερα, χτίστηκε από την φαντασία των προγόνων μας. Αυτά που θα έχουμε στο μέλλον, θα χτιστούν από τη φαντασία τη δικιά μας.

# Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να ξέρεις πώς να κρύβεις τις πηγές σου. Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα συχνά εξαρτώνται από το πόσο καλά κρύψαμε τις πηγές μας. Μπορείς να εμπνευστείς και να επηρεαστείς από άλλους σπουδαίους ανθρώπους, αλλά όταν θα είσαι στη σκηνή με όλο το πλήθος να σε παρακολουθεί, πρέπει να γίνεις μια μοναδική, ατομική δύναμη, που έχει μάθει διαφορετικά πράγματα, από διαφορετικούς ανθρώπους.

# Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ό,τι δίνει και όχι ό,τι μπορεί να λάβει. Προσπάθησε να μη γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας. Αν σκεφθείς τους πέντε κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο, θα δεις ότι έχουν προσθέσει κάτι που έχει αξία για τον κόσμο. Οταν ο σκοπός σου είναι η συμβολή και η προσθήκη αξιών στον κόσμο, θα ανεβαίνει υψηλότερα και το επίπεδο της ζωής σου.

# Υπάρχουν δύο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτε να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα. Οταν τίποτε δεν είναι θαύμα, αποκτάς τη δύναμη να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις και δεν έχεις κανένα όριο. Και, όταν τα πάντα είναι θαύμα, σταματάς για να θαυμάσεις ακόμα και τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο. Με το να βλέπεις τα πράγματα και από τις δύο οπτικές, θα σου δώσουν μια παραγωγική και ευτυχισμένη ζωή.

# Οταν εξετάζω τον εαυτό μου και τον τρόπο σκέψης μου, φθάνω στο συμπέρασμα ότι το χάρισμα της φαντασίας σημαίνει περισσότερα για εμένα από οποιοδήποτε ταλέντο για αφηρημένη, θετική σκέψη. Το να ονειρεύεσαι για όλα τα σπουδαία πράγματα που μπορείς να επιτύχεις, είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη θετικότητα. Αφησε τη φαντασία σου να καλπάσει ελεύθερη και δημιούργησε έναν κόσμο, στον οποίο θα ήθελες να είσαι μέσα.

# Για να είσαι άψογο μέλος ενός κοπαδιού προβάτων, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι πρόβατο. Αν θέλεις να γίνεις ένας πολύ επιτυχημένος επαγγελματίας θα πρέπει να ξεκινήσεις μια επιχείρηση αμέσως. Το να εύχεσαι να γίνεις ένας επιχειρηματίας, αλλά να φοβάσαι τις συνέπειες, δεν θα βοηθήσει. Το ίδιο ισχύει για τα πάντα. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, πρέπει πρώτα απ’ όλα να παίξεις το παιχνίδι.

# Πρέπει να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού. Ξεκίνησε να παίζεις όσο καλύτερα μπορείς. Μετά, θα πρέπει να παίξεις καλύτερα από κάθε άλλον. Μείνε ανταγωνιστικός, σαν να εξαρτάται η ζωή σου απ’ αυτό. Και, μετά από λίγο, δεν θα έχεις κανέναν να ανταγωνιστείς παρά τον εαυτό σου. Σε αυτό το σημείο γίνε όσο γίνεται καλύτερος.

# Είναι πολύ σημαντικό να μη σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει το λόγο της που υπάρχει. Οι ευφυείς άνθρωποι ρωτάνε. Συνέχισε να αμφισβητείς τον εαυτό σου και τους άλλους για να βρεις απαντήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να αποκτήσεις γνώσεις και να αναπτυχθείς σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

(Πηγή: You Tube)