• 700 γραμμ. πολύ ώριμο πεπόνι
  • ασπράδια 8 αβγών
  • ζάχαρη άχνη (ή γλυκαντικό διαίτης)
  • λίγη κανέλλα τριμμένη
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το χτυπάμε στο μπλέντερ. Ανακατώνουμε σε μπολ το πολτοποιημένο πεπόνι, την άχνη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό) για να γίνει το μίγμα όσο γλυκό το θέλουμε, το λεμόνι, και την κανέλα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα πηχτή και την ανακατώνουμε με προσοχή με το μίγμα του πεπονιού. Μοιράζουμε το σορμπέ στα μπολ που θα το σερβίρουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη για δύο περίπου ώρες. Το βγάζουμε την ώρα που θα τ σερβίρουμε, φροντίζοντας να είναι πηχτό, αλλά όχι πολύ σκληρό.