Εάν είστε έξω στην φύση ή έχετε κήπο που παίζουν όλη μέρα τα σκυλιά σας, πάντα υπάρχουν κάποιοι εισβολείς. Εισβολείς τελείως άκακοι αλλά και άλλοι ίσως επικίνδυνοι για την υγεία του σκύλου σας.

Ένας από τους επικίνδυνους εισβολείς είναι και το ποντίκι!

Ο σκύλος αλλά και η γάτα, βλέπει αυτούς τους μικρούς εισβολείς ως παιχνίδι. Τα ποντίκια είναι μικρά, ευέλικτα αλλά κυρίως τρέχουν! Αυτό είναι το σημείο που τα κάνει ευχάριστα για παιχνίδι.  Έτσι πάνω στο παιχνίδι και το κυνηγητό ο σκύλος σας θα καταφέρει τελικά να πιάσει το ποντίκι και να το δαγκώσει είτε για πλάκα είτε για να το σκοτώσει συνειδητά. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το ποντίκι είτε δαγκώσει τον σκύλο/ την γάτα σας ή το ανάποδο.

Ότι τα ποντίκια είναι πηγή μικροβίων, αυτό είναι γνωστό. Όταν όμως έχουν φάει ποντικοφάρμακο είναι ακόμα πιο επικίνδυνα. Κι αυτό γιατί, το δηλητήριο μπορεί να περάσει στον οργανισμό του σκύλου ή της γάτας και να αποβεί μοιραίο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε μόλις αντιληφθείτε την ύπαρξη ποντικιού στην αυλή σας και αφού το έχει δαγκώσει το κατοικίδιό σας είναι να αγοράσετε  άμεσα από το φαρμακείο , αμπούλες που σπάνε εύκολα και περιέχουν βιταμίνη Κ1. Η βιταμίνη αυτή είναι το γνωστό μας κονάκιον και είναι ουσιαστικά το αντίδοτο για το ποντικοφάρμακο!

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του!

 

All About Pets

Όλα όσα θες να ξέρεις για τους μικρούς μας φίλους
Email: [email protected]
Site | Facebook