Σουφλέ με Πατάτες και Ζαμπόν

Υλικά
# 3 φλυτζ. τσαγιού πουρές πατάτας
ή 2 φακελάκια έτοιμο πουρέ
# ½ φλυτζ. τσαγιού ζεστό γάλα
# ½ φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
# 1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο
# 1 κουτ. σούπας κοφτό,
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
# ½ φλυτζ. τσαγιού γραβιέρα
ή παρμεζάνα
# 150 γραμ. γραβιέρα σε φέτες
# 5 αβγά
# 200 γραμ. ζαμπόν
# Αλάτι, πιπέρι

Αναμιγνύετε τον πουρέ πατάτας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδι, τα δύο αβγά και τα τρία κροκάδια (χτυπημένα).

Χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα, τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε ελαφρά.

Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα (Νο 22). Βάζετε μέσα το μίγμα, με φετάκια ζαμπόν ανάμεσα και στην επιφάνεια.

Ψήνετε το σουφλέ σε φούρνο, προθερμασμένον στους 175ο , επί μισή περίπου ώρα και σερβίρετε αμέσως.

Γιαούρτι με Φρούτα

ΥΛΙΚΑ
# 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με ανθόγαλα
# 1 ζελέ ανανά
# ½ κιλό ψιλοκομμένα φρούτα κομπόστα
# 1 μικρή κονσέρβα ανανά
# Λίγα κερασάκια μαρασκίνο

Στραγγίζουμε τα φρούτα, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε και τον μισό ανανά, ψιλοκομμένο.

Ετοιμάζουμε το ζελέ και, όταν αρχίσει να πήζει, το προσθέτουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το γιαούρτι στο ψυγείο, μέσα στο μπολ που θα το σερβίρουμε.

Μόλις πήξει, το γαρνίρουμε με τις φέτες ζαμπόν και τα κερασάκια.

Αν θέλετε να είναι το γλυκό διαίτης, θα χρησιμοποιήσετε διαιτητικά υλικά.