Σπάλα Αρνιού με Αρωματικά Φυτά

Υλικά:

1,5 κιλό σπάλα αρνιού χωρίς κόκκαλο
2 κουτ. σούπας θυμάρι τριμμένο
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο τριμμένο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμμένη
Λάδι, αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβετε τα αρωματικά φυτά και το σκόρδο και τα ανακατεύετε καλά με τρεις κουταλιές σούπας λάδι. Σε λαδωμένο ταψάκι ανοίγετε καλά τη σπάλα και την αλατοπιπερώνετε. Σκορπάτε το μισό μίγμα των μυρωδικών επάνω στη σπάλα, ώστε να πάει παντού. Τυλίγετε τη σπάλα σε ρολό και το στερεώνετε με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζετε πάνω στο ρολό τα υπόλοιπα μυρωδικά, αφού προσθέσετε και τη φρυγανιά. Σκεπάζετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για δυόμιση περίπου ώρες. Το τελευταίο ημίωρο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ραντίζετε το ψητό με λίγο λάδι. Το σερβίρετε με πατατούλες, ψημένες στο φούρνο ή με ρύζι πιλάφι.

Μον Μπλαν με Κάστανο

Υλικά:

1 κιλό κάστανα
4 φλυτζ. τσαγιού γάλα
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γεμάτες βούτυρο
250 γραμ. έτοιμη σαντιγί
Ελάχιστο αλάτι, 1 βανίλια
Μαρόν γλασέ

Χαράζετε σταυρωτά τα κάστανα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα βράζετε για 8 – 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε πριν κρυώσουν. Ζεσταίνετε το γάλα με το αλάτι, ρίχνετε μέσα τα κάστανα και τα βράζετε ώσπου να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα περνάτε από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά. Μόλις κρυώσουν λίγο, προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο. Τα ξαναβάζετε στη μηχανή του πουρέ και τα βγάζετε σε πιατέλα, σχηματίζοντας λοφίσκο. Τα γαρνίρετε με τη σαντιγί και τα κάστανα γλασέ.