ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
# 1 κιλό γαρίδες
# ½ κιλό ταλιατέλες
# 1 κονσέρβα κιλού
ντομάτες ψιλοκομμένες
# 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
# 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
# ¾ φλυτζ. τσαγιού λάδι
# ½ φλυτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
# Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Παίρνετε έτοιμες καθαρισμένες, μεγάλες γαρίδες.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το μισό λάδι και ρίχνετε τις γαρίδες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ρίχνετε στο τηγάνι και τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν μερικά λεπτά.
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 8 περίπου λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις ραντίζετε με ελάχιστο εκλεκτό λάδι για να μην κολλήσουν, τις βάζετε σε βαθειά πιατέλα, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει με τις γαρίδες, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

ΣΑΠΟΥΝΕ ΧΑΛΒΑΣ

ΥΛΙΚΑ
# 1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου
# 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
# 5 ποτήρια νερό
# 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
# ½ φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα
ασπρισμένα

Κόβετε τα αμύγδαλα κατά μήκος και τα βάζετε με το λάδι να καβουρντιστούν. Τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Σε λεκανίτσα βάζετε το νερό, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και τα ανακατώνετε καλά.
Βάζετε σε κατσαρόλα στη φωτιά, το ηλιέλαιο και, όταν κάψει, ρίχνετε τι μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να γίνει σχεδόν διαφανής.
Ρίχνετε το χαλβά σε βρεγμένη φόρμα.
Οταν κρυώσει, τον αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τον γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.