Το φάρμακο «Anafranil» ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων, γνωστά ως τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και διαταραχών της διάθεσης. Αλλες ψυχολογικές καταστάσεις που μπορεί να θεραπευθούν είναι ιδεο-ψυχαναγκαστικές διαταραχές, φοβικές διαταραχές και διαταραχές πανικού, ενώ το ενεργό συστατικό του είναι η ουσία Κλομιπραμίνη.

Το φάρμακο αυτό, που χαρακτηρίζεται ως «σωτήριο» ή και «φαρμακάρα» (!) από τους ψυχιάτρους, παράγεται από τη Novartis. Πρόκειται για κατασκεύασμα που προσφέρει ιδιαίτερη ανακούφιση σε ανθρώπους που χρήζουν θεραπείας από τις πιο πάνω διαταραχές, σε σημείο να περιορίζει ακόμη και στο ελάχιστο αυτοκτονικούς ιδεασμούς!!!

Κι όμως, χωρίς καμιά προφανή αιτία, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες στερούνται αυτού του φαρμάκου από τον Ιούνιο. Γιατροί, φαρμακοποιοί, άνθρωποι της Novartis σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε ό,τι αφορά τη διάθεσή του. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα και κανένας δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται. Αν το ζήτημα είναι η τιμή, ας την ανεβάσουν να πάει στα κομμάτια! Ειδάλλως, με ποιο δικαίωμα και ποιος φορέας μπλοκάρει την πώληση του Anafranil; Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας στέκεται στα πόδια της χάρη στη χρήση του φαρμάκου αυτού. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι οφείλουν τις φυσιολογικές τους δραστηριότητες στην κατάποση των πορτοκαλί δισκίων.

Επιτέλους, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση; Υπάρχουν γενόσημα του Anafranil; Τι σκοπεύει να κάνει το κράτος στην περίπτωση που έχουμε αυτοκτονίες ανθρώπων, ψυχικής τους κατάρρευσης ή έστω χειροτέρευση της ψυχολογικής τους κατάστασης;

ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ