Διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας

Συνάντηση 1η

ΑΛΦΑ:- «Ενδιαφέρομαι να τον προσαρτήσω στον Όμιλό μου αλλά όχι στην κατάσταση που είναι τώρα».

ΒΗΤΑ:-«Μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, έχουμε τα μέσα. Απλά πρέπει να γνωρίζω προς ποια κατεύθυνση και μέχρι τίνος βαθμού».

ΑΛΦΑ:- «Μια εξυγίανση στη Ρύπανση και τον Υπερπληθυσμό νομίζω καλύπτουν πλήρως την αναβάθμιση».

ΒΗΤΑ:-«Έγινε. Δώστε μου λίγο χρόνο».

ΑΛΦΑ:-«Λέτε να αντιληφθούν την ύπαρξή μας;»

ΒΗΤΑ:-«Γιατί; Μήπως βρήκαν τίποτα ως τώρα; Όλο θεωρίες βγάζουν χωρίς καμμία τεκμηρίωση. Άλλες χίλιες θεωρίες συνωμοσίας  θα εφεύρουν γι αυτό που πρόκειται να δρομολογήσουμε».

ΑΛΦΑ:-«Ναι αλλά αυτό είναι που τους κάνει πρωτότυπους και διασκεδαστικούς. Ετσι άλλωστε έχουν γλυτώσει ως τώρα τον αφανισμό τους».

ΒΗΤΑ:-«Για την εξυγίανση όμως θα χρειασθεί να χαθούν πολλοί».

ΑΛΦΑ:-«Βέβαια. Αλλά, δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω απ΄ότι εφαρμόζουν οι ίδιοι: οι Υπουργοί Οικονομικών τους και οι Τράπεζές τους, οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί πρώτοι και μετά οι υπόλοιποι. Εξυγιαίνουν και πουλάνε χωρίς καμμία σημασία στις ανθρώπινες ζωές».

ΒΗΤΑ:-«Έχετε σπουδάσει πολύ σχετικά-απ΄ότι καταλαβαίνω- για να γνωρίζετε τόσες λεπτομέρειες».

ΑΛΦΑ:-«Ναι, με ενδιαφέρει αυτό το μέρος».

ΒΗΤΑ:-«Το θέλετε για εξοχικό;»

ΑΛΦΑ:-«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Θέλω να το διαφυλάξω αλλά δε γίνεται υπό αυτές τις συνθήκες. Όπου να’ναι θα αυτοκαταστραφεί».

 

Συνάντηση 2η

ΒΗΤΑ:-«Το πρόγραμμα προχωρά προς την κατεύθυνση που θέλουμε και ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόοδό του».

ΑΛΦΑ:-«Ανυπομονώ να μάθω την εξέλιξη».

ΒΗΤΑ:-«Ο ιός εξαπλώνεται στο Βόρειο Ημισφαίριο, εκεί ακριβώς που υπάρχουν τα προβλήματα που θέλουμε να λύσουμε: η ρύπανση και ο υπερπληθυσμός».

ΑΛΦΑ:-«Πώς παίρνουμε αξιόπιστες πληροφορίες;»

ΒΗΤΑ:-«Οι δικοί  μου κυκλοφορούν ακόμη πιο ελεύθερα τώρα που ο καθένας μπορεί να καλύπτεται από την κορυφή ως τα νύχια με κουκούλες, μάσκες, γάντια και ογκώδεις φόρμες. Μπορούν να παίρνουν μετρήσεις και να κάνουν ό,τι διορθωτικές κινήσεις χρειάζεται. Να τον μεταδώσουν όπου πρέπει».

ΑΛΦΑ:-«Σωστά. Και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής;»

ΒΗΤΑ:-«Η μείωση του πληθυσμού πλησιάζει  το ένα εκατομμύριο και μπορούμε να συνεχίσουμε τη μείωση για όσο θέλουμε και να τη σταματήσουμε βέβαια μόλις το αποφασίσουμε».

ΑΛΦΑ:-«Ο ντόπιος πληθυσμός πού αποδίδει αυτή την καταστροφή που τον βρήκε;»

ΒΗΤΑ:-«Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον ιό δημιουργούνται ασταμάτητα και διαψεύδονται πολύ γρήγορα. Μερικά παραδείγματα:

1){Το μεγάλο πρόβλημα με την επιδημία θα το έχει η Αφρική}: Η Αφρική παρουσίασε ελάχιστα κρούσματα.

2){Οι πλούσιες χώρες δε θα κινδυνεύσουν γιατί έχουν καλό σύστημα υγείας}: ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία είναι μερικές από τις πλουσιότερες και έχουν από το πιο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό.

3){Το δυνατό DNA της Τουρκίας θα τη σώσει}: χωρίς σχόλια.

4){Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δείξει συμπόνια στις Χώρες-Μέλη}:….

χαχαχα…Με συγχωρείτε αλλά δυσκολεύομαι να σταματήσω τα γέλια»

ΑΛΦΑ:-«Είναι ξεκαρδιστικές θεωρίες, δε μπορώ να το αρνηθώ. Φαντάζομαι ότι θα οργιάζουν και τα ανάλογα στοιχήματα».

ΒΗΤΑ:-«Σίγουρα. Συμμετέχουν χιλιάδες παίκτες από όλα τα Σμήνη. Αλλά μόνο όσοι γνωρίζουν την Ιστορία του Πλανήτη τόσο καλά όσο εσείς, έχουν πιθανότητες να κερδίσουν».

ΑΛΦΑ:-«Στην Αφρική γεννήθηκε το Ανθρώπινο Είδος. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ο Ανθρώπινος Πολιτισμός και κατάφερε να επιβιώσει για πολλές χιλιάδες χρόνια. Είναι ανθεκτικοί από όλες τις πλευρές εκεί οι άνθρωποι και το είδος τους θα επιβιώσει. Και άλλες πολλές περιοχές θα σωθούν.  Μεγάλο κακό θα πάθουν οι χώρες στις οποίες βασιλεύει η αλαζονεία και η κακία, που νομίζουν ότι είναι ανώτερες, ανίκητες και έχουν δικαίωμα να κάνουν κακό στις μικρότερες. Αυτές θα σκορπίσουν σα χάρτινοι πύργοι. Τι αποτελέσματα έχουμε ως τώρα εκτός από τη μείωση του πληθυσμού;».

ΒΗΤΑ:-«Η Ρύπανση μειώθηκε στο μισό. Ένα κύμα θετικών αισθημάτων έχει απλωθεί στον κόσμο: λένε καλά λόγια, κάνουν δωρεές, δουλεύουν εθελοντικά και άλλα ανήκουστα ως τώρα, τουλάχιστον ανήκουστα να γίνονται σε τόσο μεγάλη έκταση».

ΑΛΦΑ:-«Ναι, ένα μέρος τους είναι αληθινό αλλά οι περισσότεροι προσποιούνται για προσωπικό όφελος ή μιμούνται τους άλλους. Αλλιώς δε θα είχε αυξηθεί η ενδοοικογενειακή βία».

ΒΗΤΑ:-«Ενδιαφέρεστε πολύ γι αυτό τον πλανήτη, έτσι δεν είναι; Δεν είναι μόνο οι πόροι του που τον κάνουν ελκυστικό σε σας».

ΑΛΦΑ:-«Όσο λιγότεροι τον κατοικούν, τόσο μεγαλύτεροι οι πόροι».

ΒΗΤΑ:-«Σίγουρα αλλά κάτι άλλο έχετε υπ΄όψη σας γι αυτόν. Σκέπτεστε να τον μεταφέρετε στο Αστρικό σας Σύστημα; Θα ήταν πιο εύκολη για σας η παρακολούθησή του».

ΑΛΦΑ:-«Η μεταφορά θα ήταν καταστροφική για όλα όσα του δίνουν αξία. Ο Πλανήτης αυτός έχει ένδοξη ιστορία, είναι μοναδικός. Δεν τον αγοράζω για να τον εκμεταλλευθώ αλλά για να τον επανεκκινήσω. Μάθαμε πολλά από αυτόν και θέλω να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία για να έχει μια καλύτερη εξέλιξη. Να ξαναβρεί τη χαμένη ηθική του. Τέλος πάντων, πολλά είπα. Είμαστε σύμφωνοι;».

ΒΗΤΑ:-«Σύμφωνοι».

Ο ΒΗΤΑ άπλωσε το πλοκάμι του και έσφιξε την προβοσκίδα της ΑΛΦΑ. Η συμφωνία σφραγίσθηκε.

Αθήνα, 4/4/2020

Μ. Χ. Αναγνωστοπούλου