Τη φωτογραφία τη δημοσίευσε το έγκυρο περιοδικό Life. Δείχνει έναν αμερικανό στρατιώτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με λερωμένη στολή από τις κακουχίες, αξύριστο, με βλοσυρό βλέμμα και ένα τσιγάρο να του κρέμεται στα χείλη. Οι Αμερικανοί λάτρεψαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία και είδαν στο πρόσωπο του άγνωστου στρατιώτη τον δικό τους ήρωα που με απαράμιλλο κουράγιο και αξιοθαύμαστη γενναιότητα πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο αμερικανός στρατιώτης-σύμβολο όμως λέγεται Βαγγέλης Κλωνής και είναι Κεφαλονίτης και καταγόταν από τον Αγ. Γεώργιο της κοινότητας Πάστρας!

Ο Κλωνής γεννήθηκε το 1916. Παιδί φτωχής δεκαμελούς οικογένειας, μετακόμισε πριν ενηλικιωθεί στην Αθήνα και δούλεψε εισπράκτορας σε λεωφορείο, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Τρυπώνοντας κρυφά στο αμπάρι ενός πλοίου που ήταν αραγμένο στον Πειραιά, ταξίδεψε λαθρεπιβάτης στην Αμερική στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. Με τη βοήθεια του (κεφαλονίτη) καπετάνιου κατέληξε στο Λος Αντζελες. Αρχικά έπιασε δουλειά σε ένα ανθοπωλείο ενός άλλους Κεφαλονίτη (ο οποίος μέχρι πρόσφατα ζούσε στην Κεφαλονιά σε ηλικία 94 ετών), αλλά η πολυκοσμία της πόλης τον έκανε να ταξιδέψει στο Ντένβερ, αναζητώντας εκεί καλύτερη τύχη. Εξακολουθούσε να βρίσκεται παράνομα στη χώρα και, φοβούμενος την καταγγελία κάποιας κοπέλας που ήθελε να τον παντρευτεί, συνέχισε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ώσπου επέστρεψε στο Ντένβερ.

Με το ξεκίνημα του πολέμου βγήκε κάποιο διάταγμα που καλούσε τους παράνομους μετανάστες να καταταγούν με αντάλλαγμα την αμερικανική υπηκοότητα. Η δελεαστική πρόταση δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Κλωνή, ο οποίος κατετάγη και ταξίδεψε στο Τέξας. Οι εντυπωσιακές του επιδόσεις ως σκοπευτής δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έτσι μετακινήθηκε στη Βιρτζίνια, στη βάση των πεζοναυτών.

Οταν ενημερώθηκε από βαθμοφόρο αξιωματικό ότι οι Γερμανοί είχαν σκοτώσει τους γονείς του στην Ελλάδα, δεν το πολυσκέφθηκε και απαίτησε να σταλεί στο μέτωπο, στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κλωνής πολέμησε στην Αυστρία, την Πολωνία, τη Γερμανία, πιθανότατα και στον Ειρηνικό.

Για τα κατορθώματά του έλαβε αναρίθμητα μετάλλια και μια προσωπική επιστολή από τον ίδιο τον πρόεδρο Τρούμαν. Πολλοί βετεράνοι του πολέμου επέδειξαν ιδιαίτερη ανδρεία αλλά κανείς δεν έλαβε την επιστολή που πήρε στα χέρια του ο Κλωνής.

Σε ένα εμπορικό κέντρο τυχαία μια μέρα ο γιος του Κλωνή, δυο χρόνια μετά τον θάνατό του, ψάχνοντας ανάμεσα στα περιοδικά ανακάλυψε το Life με τη χαρακτηριστική φωτογραφία του πατέρα του και είπε χαρούμενος στη μητέρα του: «Μαμά, τρέχα. Ο μπαμπάς!». Και στη διάσημη πλέον φωτογραφία ήταν πράγματι ο Κλωνής. Κανείς μέχρι τότε δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ, ο οποίος του τράβηξε κι άλλο ένα πλάνο με ένα παγούρι που μάλιστα έγινε μέχρι και γραμματόσημο.