Για το παντεσπάνι:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φαρίν – απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 4 αβγά
  •  1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
  • Μια μικρή κονσέρβα ανανά κομπόστα (ροδέλες)
  • Λίγο λικέρ κουαντρώ ή αμαρέτο
  • Μερικά κερασάκια γλυκό
  • 1/2 κιλό έτοιμη σαντιγί

Χτυπάτε τα αβγά ολόκληρα στο μίξερ και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, ώσπου το μίγμα να πήξει και να «ασπρίσει». Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε στο μίγμα τμηματικά το αλεύρι εναλλάξ με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με σπάτουλα, ελαφρά. Σε ταψάκι 30 εκατοστών, βάζετε στον πάτο λαδόχαρτο, χωρίς να το λαδώσετε, και ρίχνετε τον χυλό. Ψήνετε το παντεσπάνι στους 175ο  Κελσίου για 20-25 λεπτά. Βυθίζετε στη μέση ένα μαχαίρι, και αν βγεί στεγνό, έχει ψηθεί. Οταν κρυώσει το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρείτε με προσοχή το λαδόχαρτο. Κόβετε το παντεσπάνι οριζοντίως με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε δύο κομμάτια και τα χωρίζετε. Ραντίζετε το κάτω κομμάτι με χυμό του ανανά και λίγο λικέρ. Καλύπτετε με το 1/3 της σαντιγί και κομματάκια ανανά. Βάζετε επάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το ραντίζετε κι αυτό με χυμό ανανά και λικέρ. Σκεπάζετε όλη την τούρτα με σαντιγί και τη γαρνίρετε με φέτες ανανά, κερασάκια και ανθάκια σαντιγί που φτιάχνετε με κορνέ. Η τούρτα πρέπει να μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο – καλύτερα όλη τη νύχτα – για να κόβεται σωστά.

Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε το παντεσπάνι έτοιμο, από  ζαχαροπλαστείο ή σούπερ μάρκετ.